Čeští a slovenští hráči bojují o miliony na Mistrovství světa v Pokémonech

AKTUALIZOVÁNO 16.8. 14:11 – Pokémony jistě mnozí z vás znají ze svého dětství, kdy běžel animovaný pořad v televizi a sbírali se všemožné kartičky a figurky. Populární fenomén je tady s námi již přes 20 let a stále má své věrné fanoušky, kteří se aktivně zapojují do akcí od The Pokémon Company. Za posledních pár let Pokémoni zažili svůj velký comeback, a to rovnou dvakrát! Poprvé, když vyšla mobilní hra Pokémon GO, která zabavila miliony lidí, a podruhé se nám Pokémoni ukázali v CGI zpracování v populárním hraném filmu Detektiv Pikachu.

Neoddělitelnou součástí populárního fenoménu je také sběratelská karetní hra, která má svá pravidla a originální herní mechaniky. Pokud například znáte z okolí někoho, kdo někdy sbíral nebo sbírá Pokémon kartičky, tak existuje i řada jedinců, která s nimi hraje a aktivně se účastní kompetitivních turnajů.

Největším turnajem pro karetní hru Pokémon je Mistrovství světa, které probíhá jednou do roka a utkají se na něm proti sobě stovky hráčů z celého světa s jediným cílem – stát se Mistrem světa v karetní hře Pokémon a odnést si tučnou odměnu. Letošní Mistrovství světa v Pokémonech probíhá již tento víkend, 16. až 18. srpna 2019 ve Washingtonu D.C., kdy na hráče čeká prizepool $500,00, což je zhruba 12 milionů korun.

Do tohoto celosvětového šampionátu je letos kvalifikováno i několik českých a slovenských hráčů. K těm nejúspěšnějším patří například Martin Janouš, Miloslav Poslední, Patrik Bartošovič, Tomáš Just, Šimon Belányi nebo Ondřej Škubal, který v minulosti dokonce umístil (na prvním místě v kategorii Juniors na Mistrovství Světa) na čtvrtém místě na Mistrovství Evropy. Na minulém MS v roce 2018 skončil Martin Janouš na parádním 9. místě a letos je spolu s Šimonem Belányim horkým favoritem. Mladičký Šimon totiž už letos vyhrál Mistrovství Evropy a Internationals v Austrálii. Martin je nejenom zkušeným hráče a rozhodčím, ale je i Šimonovým trenérem a mentorem, takže tato dvojice bude mít letos hodně pozornosti.

Šimon Belányi – Mistr Evropy v karetní hře Pokémon spolu se svým trenérem Martinem Janoušem. Foto: Martin Janouš

Cestu za úspěchem našich hráčů na MS můžete sledovat v živé coverage na webu Pokémon-Guru.cz, která bude streamována na Twitchi. Pro české a slovenské fanoušky je pak připravena psaná reportáž s výsledky a aktualitami z MS 2019, kterou spolu s dalšími zajímavostmi ze světa Pokémonů najdete na Pokemon-Guru.cz.

E-sport a sběratelské karetní hry na turnajové scéně jsou u nás hodně na vzestupu hlavně díky mladším hráčům. Důkazem je nedávné Mistrovství světa ve hře Fortnite, kde i naši hráči bojovali o 700 milionů korun. Šestnáctiletý Richard „Skailer“ Janeček obsadil 22. místo a teprve čtrnáctiletý Martin „Marteen“ Pátek skončil na 84. místě. Oba si kromě cenných zkušeností odvezli i více než milion korun. Je tedy možné, že o našich mladších, ale i starších hráčích od počítačů a deskoherních stolů uslyšíme více a více.


Tento příspěvek vám přináší web Pokémon-Guru.cz.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Related Posts
Total
0
Share