Našli jste pod stromečkem zařízení z rodiny Nintendo Switch? Podívejte, co všechno s ním dokážete!

Pokud jste se stali hrdými majiteli nového zařízení z rodiny Nintendo Switch, konzole Nintendo Switch nebo Nintendo Switch Lite, určitě už máte za sebou pár závodních kol v Mario Kart 8 Deluxe, pár zápasů v Super Smash Bros. Ultimate, začali jste nový život na opuštěném ostrově v Animal Crossing: New Horizons nebo jste se vydali vstříc dobrodružství v The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

Víte, co všechno ale s tímto novým videoherním systémem dokážete? Víte, jak pořídit screenshot nebo video? Víte, že existuje předplatné Nintendo Switch Online, se kterým získáte výhody a přístup do knihovny NES a SNES her zdarma? Pojďte se podívat, co se svou konzolí dokážete.

Jak nastavím konzoli?

Pokud nevíte, jak s konzolí začít, podívejte se na následující video.

A jestli věci ve videu nestíháte, podívejte se na oficiální stránky Nintendo UK, kde najdete podrobnější návod, jak zprovoznit Nintendo Switch nebo Nintendo Switch Lite konzoli.

Co všechno si můžu zahrát?

Na Nintendo Switch v tuhle chvíli existuje více než 2 000 různých her. Pokud rádi hrajete hry v kruhu své rodiny nebo se svými kamarády, tak můžeme Mario Kart 8 Deluxe, 51 Worldwide Games, Just Dance 2021 nebo Overwatch jenom doporučit. Pokud vás zajímají spíše sportovní hry, měli byste se podívat na Rocket League, NBA 2K21 nebo FIFA 21 Legacy Edition.

Baví vás hrát hry pro jednoho a vychutnat si dobrodružství, které na vás v těchto hrách bude čekat? Tak to musíte mít Pokémon Sword nebo Pokémon Shield, Hyrule Warriors: Age of Calamity, Pikmin 3 Deluxe, Paper Mario: The Origami King či Xenoblade Chronicles: Definitive Edition. Všechny tyhle singleplayerové hry nabízejí desítky hodin zábavy.

Chcete se zapotit nebo potrápit své tělo? Vyzkoušejte cvičební Ring Fit Adventure, zakruťte se s Just Dance 2021, boxujte s ARMS nebo Fitness Boxing, nebo otestujte své mozkové buňky v Dr. Kawashima’s Brain Training.

A to není vše, v menu konzole se podívejte na Nintendo eShop, kde najdete různé hry a demo verze k vyzkoušení. A pokud byste rádi věděli, jaké hry si můžete zahrát v mateřštině, snažíme se i za přispění čtenářů udržovat aktuální seznam.

Co je Nintendo Switch Online?

Nintendo Switch Online (NSO) je předplacená služba, která vám zajišťuje přístup ke službám a díky ní získáte pět základních benefitů:

  • Online hraní – Můžete hrát multiplayerové hry se svými přáteli na dálku.
  • NES a SNES hry – Prozkoumejte knihovnu NES a SNES her, a hrajte kdykoliv, kdekoliv a s kýmkoliv.
  • Zálohování herních dat – Pokud by se náhodou vaše konzole rozbila nebo jste ji ztratili, není se čeho bát. Uložené pozice ve hrách se ukládají do cloudu (bohužel to není všude pravidlem) a s novou konzolí tak budete moct pokračovat, kde jste skončili.
  • Aplikace do telefonu – S aplikací v telefonu si můžete u některých her rozšířit svůj herní zážitek a také ji můžete používat jako hlasový chat, když budete s někým hrát v multiplayeru.
  • Exkluzivní nabídky – Sem tam se objeví exkluzivní nabídky, které jsou dostupné pouze pro členy NSO. Nabídky se týkají hardwaru nebo i softwaru.

Více se o Nintendo Switch Online dozvíte na oficiálních stránkách Nintendo UK.

Kde najdu hry a novinky o hrách?

V hlavním menu zařízení z rodiny Nintendo Switch najdete dvě ikonky – ikonku zpráv, kde najdete různé informace o nadcházejících hrách a aktualizacích pro ně, a také Nintendo eShop ikonku, díky které se podíváte do obchodu, kde zakoupíte nové hry nebo si stáhnete demo verze zdarma.

Můžu na Nintendo Switch pořídit screenshot nebo video?

Samozřejmě, že ano. Na pořízení screenshotu nebo videa využijte dedikovaného tlačítka na levém Joy-Con ovladači. Pokud ho zmáčknete, uložíte screenshot. Pokud ho na delší dobu podržíte, pořídíte 30vteřinový zpětný záznam. Screenshoty nebo videa si pak prohlédnete v albu v hlavním menu konzole.

Co dělají další ikonky v hlavním menu?

Díky ostatním ikonkám se můžete rychle dostat do nastavení, k párování nových ovladačů nebo také ke svému profilu.


Článek byl volně přeložen z oficiálních stránek.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Related Posts
Total
0
Share