E3 2018: Na stánku Team17 jsme spálili večeři a pokusili se postarat o vesnici

Letos se nám podařilo na E3 2018 vyslat kolegu a přítele redakce, kterému se díky spolupráci se studiem Team17 podařilo vyzkoušet několik připravovaných her tohoto anglického vydavatele. Dvě ze zkoušených her už oficiálně vyšly (Mugsters, Overcooked 2), na jednu si ještě počkáme. Co si o hrách myslí a která se mu líbila nejvíc? To, včetně fotografií ze stánku, zjistíte níže.

My Time at Portia

I přes to, že samotní vývojáři přirovnávají hru k Animal Crossing, Harvest Moon a Dark Cloud 2, já viděl větší podobnost se hrou Stardew Valley. No posuďte sami – hru jsem začal tím, že jsem zdědil dům s malým pozemkem, kam se mám odstěhovat. Ve městě si hledáte přátele, plníte minihry, těžíte dřevo, sbíráte byliny a podobně. Hra má líbivé 3D zpracování a vypadá, že v ní bude opravdu, co dělat. Odehrál jsem zhruba dvacet až pětadvacet minut, a to rozhodně není čas, po kterém bych rád vynášel nějaké soudy, ale musím přiznat, že jsem celou dobu porovnával hru s již zmíněným Stardew Valley a neřekl bych, že mu My Time at Portia může konkurovat.

Mugsters

E3 je plná AAA titulů s úžasnou grafikou, revolučním ovládáním a podobně. No a pak tam byl Mugsters. Jednoduchá grafika, jednoduchá zápletka – prostě se musíte dostat z ostrova, ale naprosto zábavná hra. Představte si ostrov jako souhrn menší puzzlů, které musíte splnit, abyste se z ostrova dostali. Při postupu hrou se ostrovy zvětšují, navíc puzzle se stávají těžšími, samozřejmě. Vaší představivosti však vůbec nic nebrání. Máte k dispozici různá vozidla, výbušniny a další pasti, které nabízí prostředí ostrova. Během 15 minut hraní jsem se královsky bavil. Hra má rychlé tempo a stejně tak rychlé načítání, což oceníte především při nutném opakování levelů. A to si pište, že levely opakovat určitě budete. 🙂

Overcooked 2

První díl tohoto kuchařského dobrodružství si vysloužil chválu kritiků a druhý díl na tom zřejmě nebude jinak. Hra je postavena na stejných principech. Stále musíte uspokojit strávníky, kteří přišli ochutnat různé pokrmy, které jim naservírujete se svým týmem. Krom jídel, které jste „kuchtili“ již v první díle, budete dělat saláty, sushi, steaky v housce (ano, ne jen klasické mleté). Stejně tak přibudou nová místa a nové překážky, které budete muset zdolat. Hra neztratila nic z krásy prvního dílu a opět vyzkouší, jak pevné jsou vaše vztahy s rodinou nebo přáteli. Klíčem je správná organizace a dobré rozdělení práce, ale co si budeme povídat, ta sranda při nekontrolovaném chaosu také stojí za to. Více si přečtěte v naší recenzi zde.

Děkujeme společnosti Team17, jmenovitě pak Bethany Aston, za to, že si na nás na E3 udělali čas a mohli jsme vyzkoušet tyto zajímavé a suprové hry.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Related Posts
Total
0
Share