Šeptanda: “Switch Pro” se zdrží, “Switch Lite” půjde používat i v docku

Už od konce minulého roku ve vzduchu visí zvěsti o nové verzi Switche. V poslední době se “ustálily” na tom, že má přijít levnější “Lite” varianta, ořezaná o některé výstřelky a pozlátko, aby byla co nejlevnější. Kromě toho by pak měla přijít dražší “Pro” verze, které se naopak připisují upgrady a vylepšení, včetně výkonových. Japonský deník Nikkei nedávno zveřejnil zprávu (díky, USgamer, za překlad do angličtiny), ve které se o těchto verzích objevují další informace.

Zatímco o levnější variantě se dlouho říkalo, že bude fungovat pouze v handheld módu, podle této zprávy půjde používat i v docku v TV módu, ačkoliv je prý údajně navržená primárně pro outdoor použití.

Silnější varianta však nejspíš přijde později. Na vině jsou prý technické potíže (zejména se spotřebou a úpravami operačního systému pro nový hardware). Také prý není jasné, kdo ze společnosti se ujme vedení vývoje tohoto stroje. Zda půjde o menší upgrade typu New 3DS nebo dokonce o příští generaci (Switch 2?) stále není známé, zpráva však uvádí, že Nintendo experimentovalo v různých oblastech, včetně použitelnosti, zlepšení vykreslování atd.

Jak se zdá, vývoj levnější varianty už je u konce a mohla by být představená ještě letos (a to brzy – New Nintendo 2DS XL, levnější varianta New 3DS, byla představená na konci dubna, do prodeje pak šla v červenci). Vzhledem k tomu, že další generace u konkurence je za dveřmi a mohla by vyjít příští rok, dávalo by smysl, aby se s výkonnějším Switchem počkalo, aby si Nintendo urvalo také svůj kousek pozornosti.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Related Posts
Total
0
Share