Víme, kdo stál za úniky pokémonů z nových her Pokémon Sword a Shield

Nintendo zažilo se hrami Pokémon Sword a Pokémon Shield v minulém roce tak trochu peklo. Dlouho před vydáním se totiž na internetu začaly objevovat fotografie odhalující nové postavy a pokémony, a protože nešlo o oficiální obrázky, došlo ze strany pachatele k obrovskému narušení embarga. Společnosti Nintendo a The Pokémon Company se rychle snažily identifikovat viníka a zakročit a zdá, že nyní dospěli k závěru. Za únikem stojí portugalský fanouškovský web FNintendo, který hru obdržel dříve pro účely recenze. Nintendo zmínilo, že web selhal v otázkách zacházení s recenzní kopií, což vyústilo v porušení dohody o mlčenlivosti a dohody o zachování důvěry mezi médiem a výše uvedenými společnostmi. Kompletní tiskovou zprávu si můžete přečíst níže:

Společnost Nintendo v průběhu listopadu identifikovala sadu pořízených fotografií, které odhalily několik nových a neoznámených Pokémonů z her Pokémon Sword a Pokémon Shield. Tyto fotografie byly sdíleny online a společnosti Nintendo a The Pokémon Company rychle identifikovaly osobu, jež byla za tyto úniky zodpovědná a učinily okamžité kroky.

Za leaky Pokémonů byl zodpovědný recenzent portugalského webu FNintendo, který obdržel kopii hry před vydáním, aby měl dostatek času na vytvoření recenze daného titulu. Jak on samotný, tak i FNintendo selhali v otázce zacházení s recenzní kopií, což vyústilo ve zjevné porušení dohody o zachování důvěrnosti mezi společností Nintendo a daným médiem. Porušení vede k razantnímu rozhodnutí společnosti Nintendo ukončit veškerou spolupráci s tímto médiem.

Nintendo bude vždy chránit své duševní vlastnictví a značky. Úniky nepoškozují pouze Nintendo, ale i tisíce zaměstnanců, kteří tvrdě pracují na tom, aby své hry uvedli na trh. Stejně tak úniky škodí i milionům fanoušků po celém světě, kteří se těší na novinky a překvapení.

Překvapit a potěšit hráče skrze nové herní zážitky je společná vášeň pro Nintendo i The Pokémon Company. Všemi způsoby budeme usilovat o to, abychom hráčům zachovali překvapení z nadcházejících Pokémon titulů.

Samotný web se před několika dny veřejně přiznal k porušení informačního embarga a řádně se omluvil. Je si však vědom toho, že díky chybě recenzenta došlo ke zrušení partnerství s Nintendo a tím pádem i k ohrožení her jako takových. FNintendo dále uvedlo, že i přes toto pochybení se budou snažit svůj webový projekt dále rozvíjet a informovalo své fanoušky o tom, že recenzent byl potrestán a propuštěn.

Zdroj, zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Related Posts
Total
0
Share