Nintendo představilo nový Switch OLED, na pulty obchodů dorazí v říjnu

Po letech různých zpráv a šeptand dnes japonský gigant zčistajasna oznámil nový Nintendo Switch OLED model, který na pulty obchodů dorazí ještě letos a to 8. října – stejně jako Metroid Dread.

Než se zbytečně nadchnete, ano, jde sice o nový přírůstek do rodiny Nintendo Switch zařízení, ale nečekejte žádné zázraky. Ve skutečnosti totiž nejde o tolik toužené Nintendo Switch Pro, jakožto o revizi revize z roku 2019. Nintendo Switch OLED nabídne 7palcový OLED display s rozlišením 1280×720 px. Kromě toho také nový stojánek, který je po celé šířce konzole, nabídne vylepšený zvuk díky novým reproduktorům a lepší konektivitu díky zabudovanému LAN portu na docku. V základu bude mít taktéž 64 GB paměti, namísto současných 32 GB.

Nintendo tento krok ospravedlňuje tím, že chce dát svým fanouškům větší diverzitu co se týče koupě a nabídnout tak nové zařízení, které může oslovit doposud nenasycený segment trhu. Celkem pochopitelnému rozhodnutí ale na kráse ubírá fakt, že nový model nemá větší výkon, což je něco, po čem fanoušci a i vývojáři volají už poslední rok. I jednu z větších Nintendo IP, Hyrule Warriors: Age of Calamity, už do začátku provází nepříjemné problémy v podobě padajících framů. Osobně jsem z oznámení zklamán, protože po takové fámě ohledně údajného Nintendo Switch Pro jsme se nedočkali ničeho lepšího než jen nové verze s “barvitějším” displayem a vyšší cenovkou.

Nový model bude kompatibilní se vším stávajícím příslušenstvím a se všemi stávajícími hrami. Dokonce můžete klasický Switch zapojit do nového docku a obráceně. Nintendo Switch OLED model vyjde 8. října 2021.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Related Posts
Total
0
Share