The Lord of the Rings: Gollum se připlíží tento rok.

“Jestlipak si na tom pošmáknem?”

Glum, Hobit aneb Cesta tam a zase zpátky

Německé studio Daedalic Entertainment, které stojí například za hrami ze série Deponia, se rozhodlo vkročit do hlubokých, a dle mého názoru málo prozkoumaných, vod řeky Anduiny a připravit novou hru pro všechny fanoušky Tolkienova světa.

V připravované hře s titulem The Lord of the Rings: Gollum™ se ujmete, jak název napovídá, ubohé bytosti jménem Glum/Sméagol ve snaze znovu najít to, co je mu nejvíc cenné. Jeho “Miláška”.

Hra by měla být zasazena do období roku 3017 Třetího Věku. V této době se Glum zatoulal až za hranice Mordoru, prošel průsmykem Cirith Ungol, setkal se s obludnou pavoučicí Odulou a kde byl nakonec zajat, mučen a vyslýchán. Po jeho propuštění byl po dlouhém hledání znovu zadržen Aragornem a opět vyslýchán. Tentokrát čarodějem Gandalfem Šedým a nakonec uvězněn v lesním království krále Thranduila, odkud se mu povedlo utéct a znovu pátrat po Jednom Prstenu.

Z dostupných informací a záběrů z trailerů se dá se usuzovat, že hra bude volně kopírovat právě tyto události. Během nich se budete s Glumem plížit, skrývat se a překonávat překážky, aby jste ho přiblížili k splnění svého cíle. Dle slov vývojářů budou mít činy resp. způsob, jakým budete postavu ovládat, dopad na její charakter. Budete se ubírat temnou cestou s Glumem nebo necháte převládnout jeho statovskou polovičku a prosadíte se jako Sméagol? O namluvení Gluma se postaral Wayne Foreste, který si střihnul role v mnoha hrách jako Zaklínač, Xenoblade Chronicles nebo Elden Ring. Osobně bych dal přednost osvědčenému Andy Serkisovi, ale musím říct, že jsem z ukázky jeho hlasového projevu vůbec nebyl zklamaný.

Otázka na závěr zní: “Pošmáknem si na tom, milášku? Pošmáknem si?” Na tuto otázku je v tuto chvíli těžké odpovědět. Po vydání gameplay traileru v červenci minulého roku se na studio a hru snesla obrovská vlna kritiky za to, jak hra vypadá. Následně došlo k oznámení o odkladu vydání. Oprávněně. Hra vypadá příšerně a kromě samotného plížení jsme vlastně nic jiného nemohli vidět.

Hra by nakonec měla vyjít v průběhu druhé poloviny tohoto roku. Doufám, že čas, kteří si vývojáři vzali navíc poslouží dobré věci a hru si nakonec vychutnají všichni hráči nezávisle na druhu užívané platformy. Osobně jsem velkým fanouškem díla J. R. R. Tolkiena, a vždy, když očekávám novou hru, jsem zároveň velmi nadšený, ale cítím obavy, jak bude látka zpracována. Myslím, že tento titul nabízí zajímavé a neprobádané území z období Války o Prsten a nám nezbývá než doufat, že hra zaujme nejen zasazením, grafikou, ale také zábavnými herními mechanismy.

Exit mobile version