Nintendo zveřejnilo finanční výsledky za minulý rok

Finanční výsledky za uplynulý fiskální rok (duben 2017 – duben 2018) Nintenda jsou více než skvělé. Odhady prodejů Nintendo Switch začínaly na 10 milionech kusů konzolí, po úspěšném startu je společnost zvýšila na celkově 15 milionů – k počátku března jich bylo prodáno 17,79 milionů – pro srovnání Wii U se prodalo 13,56 milionů za 5 let výroby.

Celkový provozní zisk byl 1,62 miliardy dolarů, obří skok o 500% oproti roku minulému. Příjmy se zvýšily o 116% na 9,66 miliardy dolarů. Celkově se prodalo přes 10 milionů kopií Super Mario Odyssey, 9 milionů Mario Kart 8 Deluxe a 6 milionů Splatoon 2. Retro mini konzole SNES Classic Edition se prodalo přes 5 milionů kusů.

Díky těmto výsledkům si Nintendo celkově věří a předpokládá v tomto roce zisky ve výši 2 miliard dolarů a celkové příjmy 11 miliard dolarů. Odhady nejsou podle mě nijak přemrštěné a jsou přiměřeně zvýšené.

Konzole Switch odhadují, že se prodá 20 milionů kusů – i díky rozšíření Labo hodlají konzoli rozšířit mezi širší publikum.

Zároveň s těmito kladnými zprávami Nintendo vypustilo i jednu smutnější zprávu – současný prezident Tatsumi Kimishima na konci června odejde na odpočinek ve svých 68 letech. Nicméně není třeba zoufat, jelikož ho nahradí mladá krev v podobě Shuntaro Furukawa (46 let), který strávil část kariéry v zahraničí, je protřelý markeťák a herní prostředí zná, dále je to jedna z klíčových postav při uvádění Switche do praxe.

Zdroj

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Related Posts
VÍCE

Nintendo a E3

Nintendo na letošní výstavě E3 v Los Angeles přemění svůj herní stánek Nintendo na svět nejnovější hry z…
Total
0
Share