Podívejme se šesté generaci pod pokličku: Pokémon X, Y, Omega Ruby a Alpha Sapphire!

Úplně se bojím podívat, kdy se vydal poslední “Pod pokličkou” článek. Nicméně důležité je, že jsou zpět! Dnes je na denním pořádku rozpitvání šesté generace, aneb Pokémon X a Y spolu s remaky třetí generace Omega Ruby a Alpha Sapphire! Co přinesla tato generace nového? Považujete ORAS (= zkratka, které se používá místo zdlouhavého názvu her) za dobré remaky? V čem se liší od původních her? Jdeme na to!

No neříkejte mi, že v tom tu Francii nevidíte!

Co nového v šesté generaci?

Jsou tři základní věci, které můžete vždy očekávat od nové generace: nový region, nové startery a nový nepřátelský tým. Region je většinou inspirován nějakým skutečným místem (třeba Kalos, region X a Y, je inspirován Francií) a starteři mají též hloubku a něco představují – v této generaci jsou inspirovaní postavami bojovníka, čaroděje a tuláka z RPGček (= Role Playing Game – žánr her založený na specifické roli hráče). Zbývá nám poslední, má nejoblíbenější, kategorie, a tou je nepřátelský tým. První dvě generace měly mafiánskou organizaci, třetí měla ekoteroristy, ve čtvrté chce nihilistický šílenec způsobit zhroucení vesmíru, pátá má náboženskou sektu a šestá má… *zuřivě kontroluje poznámky* … modní policii? Ne, dělám si srandu. Tým Flare sice hlásá, že chtějí učinit svět “krásnějším” a “stylovějším”, ale postupně hráč zjistí, že jejich přesvědčení zdaleka není tak “povrchní”. No a co tu máme dál?

Věděli jste, že…

Třetí vs. šestá generace

Omega Ruby bude v mém ledovém srdíčku mít vždy speciální místo. Je sice pravda, že co se týče Pokémonů, tak jsem začala už na Yellow a Crystal, ale v té době jsem z toho ještě neměla moc rozum, a spíš mě táhli Mario a Zelda. Do Pokémonů jsem po hlavě skočila až tak v prváku na gymplu. Rozhodovala jsem se, zda si pořídit X, Y nebo ORAS a… Groudonovi se proště nedá odolat. Zároveň to bylo právě u této hry, kdy jsem se rozhodla, že si vytvořím LivingDex (vlastníte exemplář všech existujících Pokémonů, nejen zápis v Pokédexu). V čem se ale Hoenn a Hoenn liší?

No a to by bylo z naší strany vše. Nyní doufám ve dvě věci. První je ta, že vás náš článek něčím obohatil, a pokud ne, tak nám pomocí komentářů sdělíte, co vám chybělo, a co byste rádi změnili či přidali. No a druhá je ta, že příští “Pod pokličkou” článek nebude zase až za rok a půl.

Hraní zdar!

Exit mobile version