Pokémon GO jde DÁL!

Mobilní hra Pokémon GO je s námi už více než čtyři roky. Za tuto dobu se výrazně proměnila. Přibylo mnoho zajímavých funkcí a vylepšení, způsobů soupeření i setkávání s dalšími hráči a samozřejmě toho nejdůležitějšího – Pokémonů. V tuto chvíli je možné do své sbírky přidat již přes 600 druhů a tím to nekončí. Pokémon GO míří dál.

Od pondělí 30. listopadu mohou hráči počítat s velice zajímavými novinkami. Jednou z nejdůležitějších je zvýšení maximální možné úrovně hráče. Dále nový systém ročních období, který bude zajišťovat propracovanější výskyt pokémonů ve vašem okolí, první várku nových pokémonů známých z regionu Kalos a nakonec speciální dvanáctidenní event, který bude předcházet těmto změnám! Podívejme se nyní společně na jednotlivé novinky.

Jak jistě většina z vás ví, tak maximální možná úroveň, které lze v tuto chvíli dosáhnout je nastavena na úroveň 40. Od konce tohoto měsíce bude možné pokračovat v získávání zkušeností a postupně se dopracovat až na úroveň 50. Ti z vás, kteří Pokémon GO nehrají tak často, případně si dali od hraní pauzu a bylo by jim líto, že je k novým úrovním čeká ještě dlouhá cesta, nemusí zoufat! Od 30. listopadu 2020 bude za akce jako je chycení pokémona, vyvinutí pokémona, vylíhnutí pokémona z vajíčka, registrace nového pokémona do pokédexu, ale i dalších akcí možné získat až dvojnásobné množství zkušenostních bodů.

Pokud vás již samotná představa dosažení čtyřicáté úrovně rychlejším způsobem namotivovala k opětovnému hraní, a co si budeme povídat, na získání takto vysoké úrovně je potřeba obrovské množství zkušenostních bodů, má pro vás Niantic v záloze ještě několik lákadel. Pokud se vám podaří dosáhnout levelu 40 do 31. prosince 2020 do 23:59, získáte speciální titul Legacy 40 Trainer a časově limitovaný výzkum, za jehož splnění obdržíte speciální medaili Legacy 40 a klobouk pro vašeho avatara s motivem Gyaradose. Dvojnásobné množství zkušeností za chyceného pokémona je aktivní již od 18. listopadu 2020, takže se můžete směle pustit do lovu.

Na trenéry, kteří již čtyřicáté úrovně dosáhli, čeká nový systém jak postoupit výše. Již nebudou stačit pouze zkušenostní body, ale také splnění určité výzvy mezi každou novou úrovní! Jednotlivé výzvy prověří schopnosti hráčů ve všech možných trenérských aspektech. Od chytání pokémonů, přes znalost evolucí, líhnutí vajec, bojování až po budování silného pouta mezi trenérem a pokémony. Tyto výzvy prověří vaše schopnosti a ukáží, jestli si zasloužíte povýšit na žebříčku nejlepších trenérů.

Nová práce s ročními obdobími

Do této chvíle mohla výskyt pokémonů ve vašem okolí ovlivnit změna počasí. Po této aktualizaci dojde také na zohledňování ročních období. Každé tři měsíce mohou hráči očekávat různé změny jako nový výskyt pokémonů (vejce i raid bitvy) založený na změnách ročních období, ale také hemisféře planety, na které se zrovna nachází nebo nejrůznější události spjaté s aktuálním ročním obdobím. Roční období také ovlivní výskyt nových Mega evolucí v raid bitvách.

Změny ročních období přinesou novinky také do GO Battle League. Každé tři měsíce dojde k rotaci formátu a liga se dočká navýšení současných 10 žebříčků na 24. Nejvyšší čtyři žebříčky získají zcela nová jména a odznaky. Změna žebříčků bude provázena také přepracovaným systémem odměňování, který zajistí hráčům zajímavé odměny za jejich zdolávání.

Pokémoni z regionu Kalos jsou tu

Do této doby se ve hře vyskytovali pokémoni z regionu Kanto, Johto, Hoenn, Sinnoh, Unova, Alola, a také několik druhů z regionu Galar. Od 2. prosince 2020 se připojí mnoho dalších pokémonů z regionu Kalos, domova Mega evolucí.

Těšit se můžete na tyto druhy:

  • Chespin
  • Quilladin
  • Chesnaught
  • Fennekin
  • Braixen
  • Delphox
  • Froakie
  • Frogadier
  • Greninja
  • Bunnelby
  • Diggersby
  • Fletchling
  • Fletchinder
  • Talonflame
  • Litleo
  • Pyroar
  • Klefki (tento pokémon bude dostupný pouze ve Francii)

V souvislosti s výskytem těchto nových pokémonů ve hře je nachystán event, který odstartuje 2. prosince 2020 od 10:00 a skončí 8. prosince 2020 v 10:00. Během trvání tohoto eventu se budou právě tito noví pokémoni objevovat v divočině v mnohem větším počtu takže si připravte Pokébally!

Niantic dále upozorňuje hráče na výskyt záhadného jednohvězdičkového raid vajíčka. Na více informací si ovšem budeme muset počkat.

Dvanáct dnů přátelství

Než dojde ke startu všech výše zmíněných věcí, připravil Niantic pro hráče dvanáctidenní event, který odstartoval již 18. listopadu 2020 a skončí se začátkem novinek, tedy 30. listopadu 2020. Během trvání eventu budete rychleji získávat úroveň přátelství s dalšími hráči prostřednictvím otevírání dárečků, společným bojem ve stadionech a raid bitvách nebo tréninkovými zápasy. Získáte útočný bonus v raid bitvách, pokud další účastníci budou vaši přátelé a také za poražení pokémona získáte více zkušenostních bodů. Posledním bonusem bude zvýšený počet dárečků, které můžete za jeden den otevřít.

Jak vidíte, máte se skutečně na co těšit. Pokémon GO se posouvá zase o krok dál a až čas ukáže, jestli jde o změny k lepšímu. V každém případě si Niantic nachystal skutečně velké množství nového obsahu a změn, který by mohl přilákat příležitostné hráče k větší aktivitě a podpořit všechny stávající, kteří již dosáhli vrcholu.

O dalších novinkách vás budeme nadále informovat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Related Posts
Total
0
Share