The sequel to Legend of Zelda: Breath of the Wild se ukazuje v dalším videu

Link is landing to the new landscape

Asi nejočekávanějším titulem dnešní prezentace Nintendo Direct byl připravovaný druhý díl, z herní série The Legend of Zelda, která aktuálně slaví své třicáté páté narozeniny. Z toho důvodu by mnoho fanoušků mohlo očekávat, že právě k příležitosti výročí vyjde nový díl právě tento rok. Opak je bohužel pravdou. Ani po dvou letech od prvního oznámení není hotovo. Na návrat do království Hyrule z Breath of the Wild si budou muset hráči počkat až do příštího roku.

V představeném videu je ale vidět několik zajímavých prvků. Kromě toho se také vývojáři rozhodli rozšířit herní svět po vertikální ose, tak jak to mohou hráči znát z dílu Skyward Sword. Vylepšená verze tohoto dílů z konzole Nintendo Wii zamíří na konzole Nintendo Switch již příští měsíc.

Ze záběrů lze stále jen těžko vyčíst, jakému zlu budou hráči čelit tentokrát. Kromě Bokoblinů a vyschlé mrtvolně vypadající postavy (Ganon?) toho Nintendo víc neodhalilo. Princezna Zelda se propadne bůh ví kam. Link přijde o ruku, načež získá protézu, jakou se honosí i Guts z manga série Berserk. Díky této protéze budou hráči moct čelit výzvám a dalším okolnostem novými způsoby. Mezi nové schopnosti přibude možnost procházet pevnými překážkami na způsob portálu. Jestli jde o schopnost, která má spojitost s jeho novou rukou, ale není jasné. Pokud vás zajímá šeptanda, můžete se podívat na starší článek, který popisuje, jakým směrem by se měl tento díl vydat.

Jestliže si tento chystaný díl udrží kvality prvního dílu, mají se hráči rozhodně na co těšit. The Legend of Zelda: Breath of the Wild patří mezi ty nejlepší tituly konzole Nintendo Switch. Představené trailery chystaného pokračování lákají na zajímavé rozšíření již známého světa do nových výšek, stejně jako nové možnosti pohybu a boje.

Není to málo?

Pokud bych měl mluvit za sebe, vydání nového dílu jsem pro tento rok neočekával a vůbec mi nevadí, pokud se vývoj ještě o pár měsíců nebo rok protáhne. Nintendo již mnohokrát dokázalo, že svým titulům dokáže dát náležitou péči, a pokud si příprava vyžaduje extra čas, mají ho mít.

Na druhou stranu jeden trailer ročně není mnoho. Rozhodně bych jako fanoušek série ocenil dostat během roku trochu víc informací o tom, jak vývoj pokračuje. Trailer, teaser, obrázek, vlastně cokoliv.

Exit mobile version