Hry pro Nintendo Switch s českou lokalizací

Právě jste si zakoupili Nintendo Switch a je na čase zjistit, jaké hry pro vás nebo vaše děti budou ideální. Od vydání konzole v březnu roku 2017 společnost Nintendo konzoli pěkně zásobuje, ne všechny tituly jsou však dostupné v rodné řeči, a tak pro děti nebo dospělé mohou představovat určitou překážku. Ve spolupráci s českou a slovenskou Nintendo komunitou jsme pro vás připravili článek, který chystáme čas od času aktualizovat, a jehož cílem je přiblížit hry pro Nintendo Switch s českou lokalizací – buď ve formě dabingu a/nebo titulků.

Doporučujeme pročíst naše další seznamy: Hry a aplikace zdarma pro Nintendo Switch.

Poslední aktualizace: 17. 9. 2021


Seznam her

2017

  • LEGO Worlds – vyšlo 8. 9. 2017 (vhodné pro děti)
  • Tumblestone – vyšlo 5. 10. 2017 (vhodné pro děti)

2018

2019

2020

2021

2023

  • Připravuje se

* Hry označené jako “vhodné pro děti” jsou hodnocené ratingovým systémem PEGI 3 nebo PEGI 7.

** Odkazy u jednotlivých her vedou na oficiální stránky Nintendo, kde lze tituly po přihlášení digitálně zakoupit. Na jejich stránkách jsou vypsány pouze jazykové verze, kterými zároveň disponuje i operační systém zařízení z rodiny Nintendo Switch. Čeština tam uvedena není, protože systém Nintendo Switch není v českém jazyce, což ale neznamená, že si ji u jednotlivých her nemůžete vynutit v herním nastavení.

*** Některé hry mají českou lokalizaci pouze v krabicové verzi (na cartridge), některé pouze digitálně a některé dokonce kombinovaně. Jak je to u jednotlivých her zjistíte u prodejců před nákupem nebo vám poradí fanoušci na facebookové skupině, či se nás můžete zeptat na e-mailu.

53 comments
  1. Stránky, na které odkazujeme, jsou oficiálním webem Nintendo, kde si hru můžete zakoupit. Vypsané tam bohužel mají jen jazyky, které jsou zároveň podporovány operačním systémem. Jinými slovy, protože OS Nintendo Switch není v češtině, neukazuje se u her možnost “češtiny”, ačkoliv ve hrách ta možnost je, většinou jí povolíte v nastavení. 🙂

  2. Super seznam, nebýt vás tak ani nevím jaké hry jsou lokalizované na Nintendo Switch do CZ, hlavně co se tedy týče e-shopu. Díky za seznámek a věřím že ho budete stále aktualizovat, pokud tedy ještě něco vyjde s CZ.tit. 🙂

    1. Dobrý den, chci se zeptat na Darksiders 1 a 2, Red Faction a Alien Isolation jsou v cz pouze digitální či i krabicové verze. Děkuji s pozdravem Robert Hejduk

  3. Zdravím, chtěl bych se zeptat jak je to s češtinou u Darkest dungeon. Má ji jen základní edice či i ancestral edition? Popřípadě jestli je v češtině ze storu či jen krabičková ? Díky moc

  4. Čau,
    tady je to sesumírované do jedné skupiny na dekudeals.com.

    https://www.dekudeals.com/lists/6y93fq

    Je to splácaný primárně pro moje potřeby (slevy, slevy, slevy), ale třeba se to bude hodit i někomu dalšímu.

    Jedinej můj zdroj byla tahle vaše stránka, takže ověřený, že hry opravdu mají cz lokalizaci z mé strany nijak víc není..

    1. Mnohokrát děkujeme, snad to bude užitečné i pro další čtenáře! Informace o češtině ve hrách, o kterých tu píšeme, máme z ověřených zdrojů – buď z osobní zkušenosti, od ostatních fanoušků nebo přímo od vývojářů a vydavatelů. 🙂

  5. Ahoj. Další hra v češtině a to Bee simulátor v krabicové verzi. Čeština se objeví až po stáhnutí patche. Odzkoušeno.

  6. Ten darkest dungeon už má niekto overený, či je v cz aj Digitalna verzia lebo fizicka je už nezohnatelna.

  7. Dobrý den,

    chtěl bych se zeptat, obsahuje digitální edice (zakoupená přímo z konzole) Minecraftu češtinu? V seznamu tady máte Minecraft uvedený, ale nevím, zda se jedná o krabicovou verzi, nebo digitální, nebo obě.
    Předem děkuji.

    Richard

  8. Ahoj. Jenom upozornění, že i první subnautica obsahuje cz titulky. Spousta eshopu to má špatně uvedeno. Osobně odzkoušené.

  9. Chybí mi zde jedna podstatná informace… které hry jsou v CZ pouze na cartridge, a které v digitální podobě… takový seznam má pro mě poloviční vypovídající hodnotu…

    1. Ahoj. Napiš jaké hry tě zajímají a já se pokusím napsat, které jsou na cartridge a které digitální, podle svých zkušeností. Jinak na obalu hry ( cartridge ) je seznam podporovaných jazyků, zatím se mi nestalo, že by to bylo napsáno jinak..

  10. Dobrý den,
    jak jsou na tom hry Witcher 3 a Immortals Fenyx Rising ? Je CZ dostupná pouze na kartách nebo když hry koupím a stáhnu přímo na Nintedo store v digitální podobě, tak bude CZ dostupná i tam?
    Děkuji

    1. Immortals Fenyx češtinu má v digitální verzi i na kartách. U Witchera existuje několik distribucí a češtinu obsahuje pouze ta polská verze. Osobně jsem digitální hru z eshopu kvůli tomu nekupoval a raději vsadil na jistotu u fyzické kopie.

  11. Další hra v cz Sherlock Holmes: The Devil’s Doughter

    Mimochodem, dlouho nedošlo k aktualizaci článku, jste ještě aktivní?

  12. Další hry v češtině odzkoušené.
    Všechny velké hry Sherlock Holmes
    Hercule Poirot thé london čase
    Hercule Poirot thé Murder on thé orient express
    Smurfs Kart

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Related Posts
Total
0
Share