Nové informace k GameMakeru s exportem na Nintendo Switch

Společnost YoYo Games stojící za jedním z nejlepších vývojářských 2D nástrojů, IDE Game Maker, už před měsícem oznámila spolupráci s Nintendo, kdy by byl Game Maker opatřen možností exportovat hry i na Nintendo Switch. Nyní nám bylo odhaleno několik dalších informací, včetně toho, s čím budou moci vývojáři v nástroji pracovat.

Jak jednoduchý bude proces exportu her na Nintendo Switch?
Bude to velmi jednoduché a zároveň bude k dispozici i návod, který vývojáře povede krok po kroku.

Jaké hardwarové možnosti se budou moci aplikovat?
Hry vytvořené v GameMaker Studio 2 jsou velmi intuitivní a hlavně moc místa nezaberou. Výsledný kód bude velmi malý, a přesto všemocný (např. u naší hlavní nezmíněné hry zabírá samotný kód hry jen 2,5MB). V současné době nástroj disponuje funkcemi jako Drag&Drop, zkosení či např. práci s částicemi. Velikost výsledné hry bude prakticky odrazem velikosti assetů.

Jak velkou svobodu nad Switchem budou vývojáři mít?
Dostali jsme přístup přímo k Nintendo Switch knihovnám a našim vývojářům tak vyjdeme, co se týče hardwaru, naprosto vstříc.

Bude potřeba dělat dvě verze hry – jednu pro handheld a druhou pro TV mód?
Striktně to potřeba není, záleží však na možnostech dané hry a hlavně na vývojářích samotných. Některým se podaří prvky pouze přemístit, pozměnit, některým se při hraní na TV módu např. otevře celá řada nových možností. Vyžadovány dvě verze však nejsou.

Jaké další funkce konzole bude GameMaker používat?
Vývojáři budou moci pracovat s HD Rumble, pohybovým ovládáním, IR kamerou v pravém Joy-Con ovladači a také s možnosti dotykové obrazovky. Zároveň bude GameMaker obsahovat i knihovny pro práci s ovladači – se samostatným Joy-Con ovladačem, se dvěma ovladači, s Nintendo Switch Pro Controllerem apod. Vývojáři v budoucnu budou moci používat i funkce amiibo, ale pro ně platí speciální pravidla a knihovny, která stanoví a na základě smlouvy zpřístupní jen a pouze Nintendo.

Budu pro testování mých her moct použít Nintendo Switch konzoli zakoupenou v obchodě?
Bohužel ne, bude zapotřebí speciálního vývojářského kitu konzole Nintendo Switch.

Bude export na Nintendo Switch zpřístupněn i pro starší verze GameMakeru?
Bohužel ne, export na Nintendo Switch bude pouze v rámci GameMaker Studio 2. Zároveň bude třeba si za export na Nintendo Switch zakoupit příslušnou licenci, stejně jako za export na jakoukoliv jinou konzoli.

Jak probíhá publikování mé hry na Nintendo Switch eShop?
Standardně, jako u každé jiné Nintendo Switch hry. Zapotřebí bude registrace na vývojářském portále.

Kdy vychází GameMaker Studio 2 s exportem na Nintendo Switch?
Dodatečný export bude uvolněn ke koupi v létě roku 2018.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Related Posts
Total
0
Share