Noví startéři

Pokémon Scarlet a Violet se ukazují v novém trailerů

Druhý trailer k chystaným hrám Pokémon Scarlet a Pokémon Violet, které se na pulty obchodů dostanou v předvánočním období tohoto roku odhalil několik zajímavých novinek.

O tom, že hra bude zasazená do dosud nepojmenovaného regionu, který čerpá inspiraci v dalším evropském státu víme. Po Francii a Velké Británii tu máme Španělsko. Že jde skutečně o tuto zemi prozradilo mnoho indicií. Toto je další. Jeden z nově představených pokémonů se jmenuje Lechonk. Ve španělštině existuje výraz lechón pro malé prase. Kromě tohoto veselého prasátka se můžeme těšit na elektrickou myš Pawmi a olivového pokémona Smoliv.

Dvojice verzí Scarlet a Violet budou mít co dočinění s tématem času. To naznačuje nejen dvojice profesorů, ale i dvojice legendárních Pokémonů.

Poprvé v historii série se ve hře objeví dva profesoři. Ve verzi hry Scarlet se objeví profesorka Sada, naopak ve verzi Violet bude figurovat profesor Turo. Pokud se pozorně zahledíte na podobu profesorů, jistě vám neunikne fakt, že profesorka Sada inklinuje k “prehistorickému” stylu odívání, zatímco profesor Turo se přiklání k modernímu, možná až futuristickému stylu. Kromě toho jména profesorů jsou slovní hříčkou. Pasada ve španělštině znamená minulost a slovo Futuro znamená budoucnost.

Souvislost s časem můžeme pozorovat i u dvojice nových “legendárek”. Grafické zpracování obou legendárních pokémonů zapadá ke stylu z posledních sérií Pokémon her. Zatím není jisté o jaké typy půjde, ale z jejich podoby lze usuzovat, že půjde o draky. U červeného Koraidona nezle říct, že by vyloženě evokoval nějakou minulost, ale v porovnání s jeho protějškem Miraidonem je jasné, kdo je tu z budoucnosti. Jasná indicie je ale skryta v jejich jméně. Japonské slovo korai (古来) odkazuje k něčemu starověkému. Na druhé straně mirai (未来) znamená vzdálená budoucnost.

Skvělou zprávou je, že hra nabídne otevřený svět, který bude možné svobodně prozkoumat a jeho objevování nebude vázané na příběhovou linku, tak jak tomu bývalo u předchozích dílů. Asi nejzajímavější novinkou bude je možnost prozkoumat svět s dalšími třemi hráči. Na detaily ohledně těchto novinek si budeme muset počkat.

Pro mě je malým zklamáním, že nejspíš nebude nasazen souborový systém z Pokémon Legenda: Arceus. Alespoň z dostupných záběrů to vypadá, že se hra vrátí k původnímu systému.

Hra Pokémon Scarlet a Pokémon Violet vychází 18. listopadu 2022.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Related Posts
Total
0
Share