Gamescom 2019: Co všechno nám předvedlo Nintendo

Jako snad každý rok byl na seznamu největších očekávání Nintendo stánek. Nijak nás nepřekvapilo, že her tu bylo požehnaně, nicméně doufali jsme, že u některých her budou nová dema, jiná, než jsme zkoušeli na Post E3. Konkrétně jde o Pokémon Sword & Shield, Luigi’s Mansion 3 a The Legend of Zelda: Link’s Awakening. Více si o nich můžete přečíst v našem reportu z Post E3.

Zaklínač: Divoký Hon

Třetí díl Zaklínače od našich polských sousedů se řadí mezi ty nejlepší RPG hry, jaké kdy spatřily světlo světa, avšak kvůli její náročnosti jsme na účet připravovaného portu na Switch slyšeli mnoho negativních komentářů. Měli jsme příležitost hru vyzkoušet v handheld módu a světe div se, ono je to super. Vážně, část hry, kterou jsme zkoušeli běžela velmi dobře bez viditelných frame dropů či problémů. Kromě toho ale vypadala až překvapivě dobře. Možná si říkáte, jak je to možné, když záběry z traileru moc dobře nevypadaly. Nejspíš to bude tím, že na malém displeji Switche menší rozlišení vypadá lépe, než na velkých (U)HD obrazovkách. TV mód zde neukazovali, ale na na hraní Geraltových dobrodružství na cestách se opravdu těšíme. A mimochodem, víte, že hra bude obsahovat i češtinu?

Mario & Sonic at the Olympic Games Tokyo 2020

Switch si srdce hráčů vydobyl poměrně rychle, oproti jeho předkoWii mu však je vyčítána jedna věc a to malý počet snadno přístupných her s pohybovým ovládáním. Dva někdejší rivalové a legendy herního průmyslu však přichází na pomoc. V této neobvyklé olympiádě si budeme moct zahrát za jednu z několika oblíbených postav z Nintendo a SEGA her. Jedná se o sbírku krátkých her, které jsou o rychlosti, postřehu, reakcích či chaosu. Ovládání není nijak složité a z názorných obrázků ho pochopí hráč i nehráč každého věku. Hodně nás bavil třeba skateboarding, kde se náklonem ovladače řídí skateboard, švihem se pak skáče a provádí triky. Velmi zajímavé je ale třeba surfování na vlnách nebo běh s překážkami, u kterého se pořádně zapotíte při rychlém máchání rukama. Kromě moderních 3D her je tu i možnost oldschool pixelovatých odehrávajících se rovněž na olympiádě v Tokiu, ovšem nikoliv v roce 2020, ale 1964. Ty jdou ovládat jen tlačítky – takže se skvěle hodí až sebou po soubojích v těch pohybových plácnete vyčerpaní na gauč. Přístupnost je veliká, od nejmladších po nejstarší, míra zábavy rovněž a co vám budeme povídat, něco jako Wii Sports Switchi prostě scházelo.

Daemon X Machina

Hra s mechy od Marvelous, tvůrců Armored Core, je poměrně ambiciózní projekt přinést tu nejlepší hru s mechy. Již dříve měli fanoušci hry možnost vyzkoušet prototype missions na svých konzolích, tady jsme si mohli osahat novější verzi dema. Během několika sekund jsme postřehli, že ke změnám a vylepšením opravdu došlo. Třeba taková snímkovací frekvence se zdála být podstatně stabilnější. Vylepšené bylo i míření a přibyla podpora pro motion aiming assist, ani tak ale stále není ideální, pokrok to ale je. Změnou prošlo také létání, nad kterým má teď hráč mnohem lepší kontrolu a kromě stoupání může ovládat i klesání. Vylepšení tu tedy jsou, ale v tomto demu se nám hra zdála stále příliš chaotická a nedostatečně naleštěná, pevně však věříme, že do vydání vývojáři vychytají všechny mouchy.

DRAGON QUEST XI S: Echoes of an Elusive Age – Definitive Edition

Letošní sezóna bude pro Switch ve znamení velkých RPG her. Dva roky po vydání na ostatní platformy se k nám konečně dostává i nejnovější Dragon Quest a to navíc opravdu na steroidech. Možná se to zdá jako maličkost, ale orchestrální soundtrack hraní dodává novou atmosféru. Výprava hlavního hrdiny a jeho přátel je najednou epičtější. Samozřejmě tu pak nechybí nic, co máme na sérii tak rádi. Slizky, tahové souboje s povedenými animacemi, příběhy hlavní i vedlejší a unikátní grafický styl. K tomu však jedu poznámku mám – v testované verzi bylo patrné dynamické rozlišení, které často nebylo úplně vysoké. Uvidíme tedy, jak si povede finální verze. Hratelnost je však stále skvělá a díky této volbě nenastávají problémy se sekáním. Tahle hra by neměla minout žádné milovníky velkých RPG, protože kromě hodin hraní hlavní hry nově nabídne i 2D mód s možností navštívit světy z předchozích dílů. And that’s gooreat!

LAYTON’S MYSTERY JOURNEY™: Katrielle and the Millionaires’ Conspiracy – Deluxe Edition

Zběžně jsme vyzkoušeli i deluxe verzi Katriellina vyšetřování. Na první pohled zaujme HD grafika – rozlišení je přeci jen vyšší než u 3DS a tento remaster se po vizuální stránce opravdu vydařil. Co se ovládání týče, absence dotykové obrazovky se může zdát jako problém, avšak gamepad není až tak nedostatečný, jen s ním není vše tak pohodlné a přímočaré. Původní 3DS vydání mimochodem v recenzi od Lukase dostalo plné hodnocení, takže tohle bude instant buy…

Spyro Reignited Trilogy

Kdo čekal na příchod remasterů příhod fialového dráčka na Switch, může jásat. Hratelností a obsahem se tato verze nijak neliší od verzí pro ostatní platformy. Překvapivě nijak zásadně neutrpěla ani vizuální stránka. K tomu prostě není moc co dodat, pokud jste dosud s pořízením otáleli, Switch verze není o nic horší, než ty ostatní a dobře vypadá i na velké obrazovce.

The Touryst

K vyzkoušení bylo i několik her představených v prezentaci Indie World. Z nich jsme pořádně vyzkoušeli jen novinku od tvůrců Fast RMX – Shin’en Multimedia, která vyjde 14. listopadu. V ní se staneme turistou, který cestuje mezi ostrovy a objevuje jejich tajemství. Dalo by se říci, že jde o odpočinkovějšího příbuzného série Tomb Raider, jelikož se nevyhneme řešení hádanek, šplhání a objevování – to vše navíc v low-poly hranaté stylizaci, která nejen že vypadá báječně, ale běží naprosto fantasticky. Tvůrci si pohráli i se změnami zobrazení perspektivy při pohybu kamerou a kromě skvělé hratelnosti se můžeme těšit i na úžasný vizuální zážitek. Shin’en Multimedia opět nezklamali a předvádí famózní výkony. Jen tak dál!

Kdybych měl celou návštěvu u “big N” na gamescomu měl shrnout do jednoho slova, bylo by to nadšení. Čeká nás část roku nejvíc nabitá skvělými tituly a to jak od třetích stran včetně indie vývojářů, tak z dílen samotného Nintenda. Těm, kdo ještě Switch nevlastní, teď nastává nejlepší čas na pořízení. K dispozici je vylepšený model s delší výdrží i levnější Switch Lite. Ještě jednou děkujeme ConQuest entertainment a Nintendo of Europe za vřelé přijetí a budeme se těšit na vše, co nám předvedli.

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Related Posts
Total
0
Share