TIP: Cestovní dokovačka za pár šlupek

Snad každý, kdo se Switchem rád cestuje, už si někdy postesknul nad velikostí standardního docku. Ačkoliv ve srovnání s konkurenčními konzolemi se stále jedná o drobečka, ne vždy se vám bude chtít tahat ho s sebou kvůli jednomu večeru v hotelu nebo u kamaráda. Naštěstí ale existují šikovní Číňané, kteří přišli s něčím menším, ale neméně funkčním.

Na Kickstarteru se krátce po uvedení Switche objevila kampaň na cestovní dock. Po jejím úspěšném zafinancování se však příliš dlouho čekalo a výsledný produkt nebyl vždy 100% funkční. Mezitím ale přišly čínské firmy s něčím levnějším a na mezinárodních internetových obchodech a aukcích těchto produktů najdete bezpočet. Občas bývají problémy s funkčností, proto jsem se podle tipu rozhodl jeden takový kousek za necelou pětistovku objednat na eBay a vyzkoušet.

Když produkt dorazil překvapila mě jeho velikost. Čekal jsem, že bude výrazně menší, než běžný dock, takového drobečka jsem ale nečekal. Pohodlně se vejde do kapsy nebo pevného pouzdra se Switchem. Má tři konektory – USB typ C, HDMI a USB 3. Čouhá z něj krátký kabel s USB-C pro zapojení do konzole. K mému potěšení ihned po zapojení nabíječky, obrazovky a Switche naběhnul obraz. Vše se chovalo úplně stejně, jako při použití běžného docku. Úspěch!

Kromě toho, že tato miniaturní krabička zvládá to, co byste od ní očekávali, skrývá ještě několik malých bonusů. Tím prvním je, že při připojení ke konzoli bez nabíječky a HDMI kabelu se chová jako USB hub. Testoval jsem s pro controllerem, který se po připojení kabelem s konzolí spároval. Fungovat podle všeho bude i další USB příslušenství. Další věc, která mě hodně potěšila, ačkoliv nesouvisí přímo s tímto produktem je, že Switch se “zadockoval” a zobrazoval na obrazovce i při použití běžné 2A USB nabíječky z tabletu. Nutno však podotknout, že při hraní náročnějších her se konzole pomalu vybíjela, testoval jsem u hry InnerSpace a baterie během několika minut hraní klesla o cca 5 procent. Pokud byste si ale vystačili s kratšími herními seancemi, nemusíte s sebou tahat rozměrnou originální nabíječku. “That’s a dealbreaker, ladies!”

Zbývá poslední praktická otázka: Co chlazení? Pokud konzoli položíte na záda, zamezí se přístupu vzduchu do chladícího systému. Proto ji můžete položit na obrazovku, případně na nějaký menší předmět, který nezakryje dýchací otvory, dokonce i na samotný cestovní dock. Nabízí se i další možnosti, mně osobně přišlo nejlepší použití s HORI playstand, který s sebou na cesty stejně většinou vozím.

Shrnutí

Abych to shrnul, tento cestovní dock funguje. Dá se použít i s některými neoriginálními nabíječkami, nicméně konzole se tak bude při hraní vybíjet. Při odpojené nabíječce a HDMI funguje jako USB adaptér a dá se použít třeba pro párování pro controlleru. Pokud plánujete Switch brát na dovolenou nebo ke kamarádovi, nemohu než doporučit. Je malý, skladný a hlavně funkční, cena pohybující se okolo 500 Kč je také velmi příznivá. Podle některých zdrojů by tento adaptér měl fungovat i s jinými zařízeními, která podporují přenos obrazu přes USB-C, neměl jsem nicméně k dispozici žádné, se kterým bych to mohl ověřit.

Koupeno zde.


Zmíněné produkty jsme koupili na vlastní náklady a nejsme v žádném obchodním spojení se společnostmi, které je vyrábí a/nebo prodávají. Redakce nenese žádnou zodpovědnost za případné škody, které by vám v souvislosti s těmito produkty mohly vzniknout.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Related Posts
Total
0
Share