Animal Crossing New Horizons: Tipy a triky, aneb co je lepší vědět hned od začátku.

Pořád hrajete Animal Crossing? Nemůžete se odtrhnout, nebo vás to naopak omrzelo, jelikož máte pocit, že už ve hře nemáte co dělat? Já se ho (nečekaně) snažím dohrát na 100% a musím pyšně říci, že se pomalu blížím ke svému cíli.

Animal Crossing: New Horizons vyšel před více jak dvěma lety, mám tam nahraných až nezdravě moc hodin a stále objevuji nové a nové věci. Tohle, spolu s tím, že hru objevují neustále noví lidé a mohou ze začátku tápat, mě přivedlo na myšlenku, že bych sepsala seznam věcí, které není na škodu vědět.

Pusťme se do toho!

Rychlé cestování časem

Cestování časem, v angličtině Time Traveling, je jedna z věcí, která dělí komunitu na dvě poloviny. První tvrdí, že se jedná o podvádění, druhá se ohrazuje, že pokud to konzole umožňuje, není to problém. O tomto se nicméně bavit nebudeme, náš tip spočívá v tom, jak cestování v čase urychlit. O co se vlastně jedná? Jak jste už určitě stihli zaznamenat, Animal Crossing se odehrává v reálném čase – to znamená, že hodina ve hře se rovná hodině ve skutečnosti. Time Traveling spočívá v tom, že hru vypnete, změníte čas na konzoli, a tím si čas ve hře buď posunete, nebo vrátíte zpět. Ti z vás, kteří tuto možnost využívají, to pravděpodobně děláte následujícím způsobem:

1. Hru uložíte a opustíte skrze tlačítko “-” na levém joyconu.

2. Počkáte, až se hra uloží.

3. Odkliknete dialogové okénko, které vám říká, že se hra uložila.

4. Počkáte, až se hra opět načte a naskočí úvodní obrazovka.

5. Hru vypnete.

6. Změníte datum a případně čas v nastavení konzole.

7. Hru opět spustíte. 

8. Čekáte, až se načte úvodní obrazovka

9. Po načtení potvrdíte tlačítkem “A”

Co kdybych vám řekla, že se proces dá zkrátit? 

Až vám příště naskočí dialogové okénko s tím, že se hra uložila, tak stiskněte tlačítko “Home” (domeček) na pravém joyconu, a bez toho, aniž byste hru vypnuli, změňte datum, případně i čas. Pak se vraťte opět do hry, a teprve poté odklikněte dialogové okénko. Až se vám načte úvodní obrazovka, tak můžete stisknout tlačítko “A”, jak kdybyste hru spouštěli nanovo, a načte se vám vámi vybrané datum. Voila!

Až se vám objeví tento dialog, vyjeďte ze hry a změňte datum.

Zoom ve hře

Chcete si koupit něco od Redda, ale Zoom, který vám nabízí hra, není dostatečný? Chcete obdivovat jednoho ze svých úžasných vesničanů pořádně zblízka? V tom případě vás potěší tato skvělá funkce.  V nastavení konzole sjeďte do možnosti System, a pak na Zoom. “Off” změňte na “On”. Následně se vraťte do hry a dvakrát po sobě stiskněte tlačítko “HOME” (opět domeček”). Měli byste nyní mít možnost display přiblížit ještě víc. 

Funkce nefunguje na fotky, což mi přijde jako nehorázná škoda, ale pořád je to lepší, jak nic.

Výběr ostrova

Možná to někteří z vás již zapomněli, ale když jste hru spustili poprvé, Noočata vám na letišti před odletem dala na výběr jeden ze čtyř ostrovů. Věděli jste však, že když hru resetujete (= vypnete a zapnete bez uložení), dostanete na výběr jiné ostrovy?

Zároveň vám velmi doporučuji si předem promyslet, kde chcete mít radnici, letiště, na jaké straně a jak dlouhé chcete mít molo, zadní pláž, na jaké straně a jak velký chcete mít poloostrůvek, který bude z ostrova vyčnívat, a kde vám ústit řeky. Jsou to totiž věci, které již nezměníte. 

Promyslete si umístění věcí, se kterými později nebudete moct pohnout.

Jakou chcete velikost stromu?

Ano, čtete dobře. Pokud zasadíte malý stromek, tak by vám do tří dnů měl vyrůst do kompletní velikosti. Pokud se vám ale líbí nějaká konkrétní velikost (stromu), stačí za něj zasadit jedno z pěti ovocí, které máte ve hře k dispozici. “Ale ve hře je šes-” ššššššš, ano, ale s kokosy to nefunguje. 

Když na svém ostrově budete střídat velikosti a druhy stromů, bude váš výtvor vypadat realističtěji. Další důležitá věc, kterou je třeba brát v potaz, když už se bavíme o stromech a o designu ostrova, tak je důležité mít na paměti, že strom není možno zasadit v těsné blízkosti budovy, útesu, vedle jiného stromu nebo řeky. Kolik vám to zruinovalo plánů? Mně už několik a je to velmi frustrující. 

Peníze, nábytek a vosy rostou na stromech.

Když zatřepete stromem, může z něj spadnout větev (na podzim a v zimě i jiné užitečné materiály), mince o hodnotě 100 Zvonečků, náhodný kus nábytku, nebo se na vás vrhnou vosy. Jak dlouho vám trvalo zjistit, že se vaše postava na vosy otočí automaticky, takže stačí stromem třepat se síťkou v ruce, a v případě útoky stačí stisknout tlačítko A na pravém joyconu? Mně 1600 hodin. 

Vybavte se jako já (ano, mám na mysli i žabičkový outfit) a už vás žádná vosa nikdy neštípne.

Prvního návštěvníka v kempu si vždy musíte nechat

Také byl první návštěvník vašeho kempu ošklivý jako na fotce z občanky? Smůla, i tak si ho musíte nechat. Hlavně zbytečně nečekejte tři dny, jako já. Neodejde. 

Můžete si vybrat, koho nahradit návštěvníkem v kempu

Ocitli jste se v situaci, kdy už máte skoro všechny své dreamies (= anglické označení pro vysněné vesničany), a poslední z nich vám přijde do kempu? Mně také ne, ale pro případ, že by se vám to náhodou stalo, mám pro vás velmi užitečnou informaci. Než vejdete do stanu, hru si uložte, a pak teprve vejděte. Pokud se jedná o někoho, o koho nestojíte, tak se nic neděje a hrajete dál. Pokud je to ale někdo, koho chcete na svém ostrově, začíná proces přemlouvání. Hra je naprogramovaná tak, že vám na pozvání dřív nebo později kývne, chce to trpělivost. Pointa je v tom, že za normálních okolností si nemůže vybrat, koho nová postava nahradí. Je to o náhodě. Nicméně protože vy jste si hru před vstupem do stanu uložili, výběr ovlivnit můžete. Pokud postava zvolí vesničana, které si chcete nechat, hru resetujte. Pokud zvolí někoho, koho chcete vyhodit, vše odkývete.

Oplocené kamení 

Na svém ostrově byste měli mít šest kamenů. Jeden z nich vás může značně obohatit, zbylé vám dají nemálo surovin. Každý osm, abychom byli přesní. Jistě jste si však všimli, že pokaždé, když do kamene udeříte, vaše postava se o kousíček posune, tudíž do kamene stihnete udeřit například jen třikrát. Schválně jsem použila slovo “stihnout”, protože jakmile do něj jednou udeříte, máte velmi málo času na to, abyste z něj vymlátili vše, co jde. Když za sebou vykopete díry, jako jsou znázorněné na fotce, stihnete vše bez problému. Stačí však k někomu jet na návštěvu, nebo hru jednoduše vypnout, aby díry zmizely, a může být opruz je kopat pořád dokola, proto je oplocení velmi dobré řešení. 

Pokud zvolíte tuto metodu, tak si stoupněte tak, abyste byli mezi oběma dírami a natočeni na kámen.
Pokud si naopak zvolíte tuto metodu, stačí si stoupnout do levého horního rohu (od toho kamene, samozřejmě). Přesně tam, kde nestojím.

Zarostlé pláže

Na pláži vám kromě palem s kokosy a plevele nic neporoste. Květiny tam rozhodně zasadit můžete, ale zůstanou ve stádiu, ve kterém jste je zasadili, a na množení (květin) můžete už úplně zapomenout. Tohle se však hodí, když si na ostrově chcete udělat pořádek. Stačí veškeré květiny přesunout na pláž, a i kdyby pršelo několik dní v kuse, tak se nemusíte ničeho brát.

Zabránit množení (květin)

Pokud máte květin plnou… kapsu, a nechcete vše složitě přesouvat na pláž, kde stejně nemáte místo, máme jednoduché řešení. Stačí si stáhnout nějaký motiv, a tím pak ohraničit veškerá místa, kde máte rostliny. Pokud si myslíte, že se žádný motiv k vašemu ostrovu nehodí, nezoufejte. Existují i průhledné motivy. 

Motiv zabrání květinám v množení. Já si vybrala tento, ale existují i průhledné.

Jsme opravdu rádi, že jste článek dočetli až sem! Dozvěděli jste se něco nového? Myslíte si, že bychom něco měli přidat? Neváhejte se nám ozvat v komentářích!

Nezbývá mi než vám říct, že se můžete brzy těšit na druhou část a hraní zdar!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Related Posts
Total
0
Share