Ze sociálních sítí: Microsoft a Nintendo spojili síly, aby se vysmáli Sony za blokování crossplatform multiplayeru

Zdálo se, že konzolové války jsou věc minulosti, opět to ale začíná vřít. Po nedávném zjištění, že účet u Epic Games nejde použít na Fortnite na Nintendo Switch (nebo Xboxu), pokud byl někdy přihlášen na Playstationu a naopak, se do Sony začínají opírat i samotní fanoušci. Dlouhodobě negativní postoj Sony vůči crossplatform multiplayeru rozhodně pochvaly nesklízí a zmíněné blokování, navíc účtů třetích stran, je poslední kapkou do poháru. Nintendo a Microsoft ale na Twitteru spojili síly, aby se Sony za jejich postoje vysmálo.

Všechno začalo Tweetem oficiálního účtu Nintendo of America výše: “Hej, Xbox, když teď můžeme spolu hrát Minecraft, co takhle společně něco postavit?” Odpověď od Xboxu na sebe nenechala dlouho čekat a nakonec vznikla hezká konverzace:

Xbox: “Jsme připraveni. Co stavíme?”

Minecraft: “No, teď, když jste takoví kamarádi, co takhle postavit něco takového? Bavte se!”

*obrázek srdíčka*

Xbox: “Achievment odemčen: Ambiciózní crossover event.”

Nintendo: “Nechť stavba započne!”

 

Touto vtipnou přátelskou konverzací to ale nekončí. Fanoušci se svými reakcemi na sebe nenechali dlouho čekat:

“A takhle funguje crossplay mezi Xbox One a Nintendo Switch. Děkujeme!”

Kromě vtipných reakcí fanoušků zareagoval i například server Game Spot s textem “Přežít společně”.

Na tento post se objevila i parodie na účet Sony s textem “Přežít sám” a popiskem “Lidi, Sony verze traileru na Minecraft crossplay je opravdu výstižná!”

Ačkoliv kroky Sony můžeme kritizovat, nebo se jim vysmívat, stále to ale trochu smysl dává – vzhledem k tomu, že majitelů PS4 je stále víc než majitelů Xboxů a Switchů dohromady a podpora crossplatform multiplayeru by pro ně nemusela být velkým přínosem. S aktuální kritikou od fanoušků a velmi dobrým prodejním výsledkům Switche, který v Americe překonal rekordy, co se prvního roku týče, by se ale situace mohla zanedlouho změnit. Uzavřel bych tedy tweetem, který naznačuje, že fanoušci jsou na Sony stále naštvaní a pokud aspoň nepřestane blokovat účty na Fortnite, nějakou dobu ještě naštvaní budou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Related Posts
Total
0
Share