Animal Crossing New Horizons: Tipy a triky, aneb co je lepší vědět hned od začátku – část 2.

Hádejte, kdo vylezl ze své jeskyně se s vámi podělit o článek věnovaný jedné z nejlepších her na světě! Než po mně začnete házet všechno možné, dovolte mi říct, že si dělám srandu. Ale článek pro vás opravdu mám! Přiznám se, že jsem měla v plánu ho vydat již před několika měsíci, ale víte, co se říká (aspoň doufám, že se to říká) – radši později než nikdy! Váhala jsem, zda má smysl ještě vůbec vydávat články o Animal Crossing, ale pak jsem si řekla, že je přeci spoustu lidí, kteří se ke hře dostali teprve nedávno, nebo toho o ní ještě spoustu neví. Koho by zajímala první část, najde ji zde. Pusťme se tedy do toho!

Stáhněte si aplikaci zaměřenou na Animal Crossing

Pokud naše články čtete už nějakou dobu, určitě jste stihli vypozorovat, že se vždy ze hry snažím vyždímat co nejvíce. V případě Animal Crossing to znamená, že chci mít kompletní muzeum, veškeré itemy (=věci) a oblečení, včetně všech barevných kombinací, všechny DIYs (= z anglického Do It Yourself – udělej si sám), všechny emoce/reakce, všechny achievementy (=dosažení, úspěchy)… Jistě chápete, jak to myslím. Vzhledem k tomu, že v Animal Crossing: New Horizons je přes 23 000 itemů, je pro mě nemožné si pamatovat, co mám a co ne. Aplikace vám však poslouží nejen k vedení inventáře, ale najdete v nich seznam všech vesničanů a jejich charakteristiku, co jim dát k narozeninám, jak se množí rostliny, jaké existují Mystery Islands (=náhodné ostrovy, kam jezdíte za Nook Miles Tickets), a spoustu dalšího. Přestože jsou v ní věci, které bych doladila, tak si bez té své už hraní nedokážu představit. Podrobnosti můžete najít na jejím webu.

Aplikace by měla být k dispozici jak na iOS, tak i na Android.

The Ultimate Catalogue 

Prakticky to stejné, co aplikace, akorát v prohlížeči. Tuto stránku jsem objevila nedávno a naprosto jsem se do ní zamilovala. Sice co se týče kustomizace, tak počítá jen základní variace itemů, ale obsahuje jiné věci, které mi v aplikaci chybí, a mám díky ní ještě větší přehled. 

Spolu s aplikací se úžasně doplňují, vřele doporučuji mít obě.

Trpělivost přináší… nové potisky na polštáře?

Už se vám na ostrově usadily švadlenky? Pokud si každý den najdete chviličku a pokusíte si promluvit s ježčicí, která sedí u šicího stroje, začne ve vás mít čím dál větší důvěru, konverzace budou přínosnější, a po nějaké době vám začne dávat i své nejnovější návrhy. 

Animal Crossing wiki

Pokud umíte anglicky (stránka je dostupná ve více jazycích, ale předpokládám, že angličtina je lidem dostupnější než třeba španělština nebo francouzština), tak vám vřele doporučuji tuto wiki (= server umožňující uživatelům dávat dohromady informace na dané téma) věnovanou Animal Crossing. Najdete tam prakticky všechno, co potřebujete nebo byste chtěli vědět. Podrobné informace o vesničanech, o hrách ze série, o eventech (= akcích, událostech), zajímavosti… jedná se prakticky o velmi bohatou online encyklopedii věnovanou Animal Crossing. 

Dočkej času, jako… my bobra?

Jak často rybaříte? Co pak děláte s úlovky? Naše doporučení zní: první kus jde vždycky sově. Kusů je však hodně, a jak se jednou začne rybařit, je těžké přestat, takže se nám kapsy začnou rychle plnit. Co dál? Noočata vám od nich rádi pomůžou, ale myslím si, že je lepší si počkat na bobra. Bobr C.-J. je NPC (= z anglického non playable character – nehratelná postava), který vám nejen milerád odkoupí cokoliv, co se vám chytlo na prut o 50% dráž než Noočata, ale pokud mu přinesete tři exempláře stejné potvory, vyrobí vám z nich figurku.  

Komáři se ženili a s nimi i další havěť

Přestože by se úprava tohoto nadpisu hodila spíše k odstavci o alpakách, na které je možné narazit po celý červen na Harvově ostrově, je to spíše narážka na obrovské množství hmyzu, které se vám, stejně jako ryby, začne rychle hromadit. C.-J. si je velmi velmi blízký s chameleonem Flickem. Flick je NPC jehož vášní jsou brouci a bude v sedmém nebi, pokud se rozhodnete mu je prodat. Stejně jako C.-J., i Flick vám dá o 50% víc než Noočata, a vyrobí vám figurku, pokud mu přinesete tři stejné kusy. 

Nookazon

Dostanete skvělý nápad, jak vylepšit svůj ostrov, a najednou zjistíte, že nemáte dost surovin. Nebo nábytku. Nebo kytek. Chcete si něco vyrobit, ale nemáte potřebné DIY recepty. Uvolnil se na ostrově pozemek, přesně víte, koho tam chcete, ale nemáte čas, který byste mohli strávit hledáním. Nebo máte naopak až moc nábytku, kytek, surovin, fosílií, DIYs, a chcete si vydělat více, něž kolik vám za to nabízí Noočata. 

Pokud se v jakýmkoliv z předešlých výroků vidíte, tak byste určitě měli vyzkoušet Nookazon. Nookazon je web, na kterým si po založení účtu můžete obstarat nebo prodat prakticky cokoliv, co ve hře je. Nezáleží na tom, zda se jedná o nábytek, oblečení, DIY nebo i dokonce vesničana.

Můžete zde nakupovat, prodávat a máte možnost pořádat aukce. A máte tři možnosti platby – zvonečky, Nook Miles Tickets nebo item(y), které daná osoba má ve svém Wishlistu (= seznam věcí, které bychom obzvlášť chtěli).

Osobně už beru Nookazon jako součást hry a na rovinu řeknu, že by mě to bez něj zdaleka tolik nebavilo.

Neváhejte se mrknout na můj profil, a pokud řeknete, že jste se ke mně dostali skrz článek, dostane slevu, hihi.

Obchod s tuříny

Když už jsme u toho doporučování stránek, které je dobré znát, pokud hrajete Animal Crossing, nesmíme zapomenout na Turnip Exchange. Nevím jak vy, ale já jsem netrpělivá a zapomnětlivá, což není nejlepší kombinace, obzvlášť, když obchodujete s tuříny. Zde, zdarma nebo za menší poplatek (NMTs nebo zvonečky), se vám do dvou až tří dnů podaří prodat veškeré tuříny.

Sice jsem čekala 45 minut, ale vydělala jsem si 4M.

Perfektní ostrov

Když si na radnici promluvíte s Isabelle, tak vám sdělí hodnocení vašeho ostrova. Hodnocení se udává v hvězdičkách, přičemž můžete získat až pět hvězd. Většina funkcí (vaření, K.K. koncert, kavárna, stánky na Harvově ostrově…) jsou zamčeny za třemi hvězdami. Hvězdy vašeho ostrova závisí na bodech, které můžete získat, ale i ztratit. Postavené muzeum, obchod a krejčovství, mosty, umístěný nábytek, za vesničany… to všechno vám může pomoci nahrát body, kdežto pokud máte na ostrově rozházené itemy (ať už se jedná o nábytek, ovoce, DIYs, nářadí, nebo dokonce i o škeble na pláži), až příliš mnoho stromů, nebo ho máte naopak pustý – to vše vám bude body ubírat. Je též velmi důležité vědět, že hodnocení ostrova nezáleží na tom, jak moc je pěkný, nebo ne, ale na vnitřním hodnocení. Doporučujeme tedy nejdříve získat pět hvězd, a až poté se zabývat hlubším plánováním.  

A pokud se toho o vnitřním hodnocení chcete dozvědět více, můžete navštívit stránku, o které mluvíme výše! *mrk mrk*

Takové skvělé piknikové místečko mám a 5 hvězdiček pořád nikde, tsk.

Zdlouhavé procesy… všeho

Jedna z věcí, kterou bych hře vytkla je to, že si nemůžeme hromadně objednat Nook Miles Tickets, hromadně pokládat dlaždice nebo ploty (to je možné pouze v DLC Happy Home Paradise) nebo hromadně vyrábět nábytek, nástroje… a prakticky cokoliv. Pokud už máte stejných dialogů a stejných animací plné zuby, tak vězte, že pokud přidržíte tlačítko A na levém joyconu, tak se proces zrychlí. Je však třeba si dávat pozor, abyste nekývli na něco, co nechcete. 

No a to by bylo z mé strany vše! Napadá vás něco, co jsem nezmínila? Máte jiný, ať už lepší nebo efektivnější způsob hraní? Podělte se s námi! A hlavně nezapomeňte, že kdybyste cokoliv potřebovali (ať už Zvonečky, NMTs, nábytek…), velmi ráda se s vámi podělím. <3

Hraní zdar!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Related Posts
Total
0
Share