Týden za námi #24 – Direct a další zemětřesení

Po nějaké době se vracíme s naší pravidelnou rubrikou Týden za námi. Mně se nějakou dobu nedařilo udělat si čas na tento souhrn kvůli rodinným povinnostem. Jenže jsem ani já nemohl přehlídnout to, co se tento týden událo. Mluvím o Directu, půlhodinové představovačce novinek ze světa Nintenda, který byl nejprve odložen kvůli zemětřesení, ale následně po představení udělal menší zemětřesení u nás v redakci. Budeme to tedy brát postupně a prokoušeme se nejen tím, co nám Direct připravil.

Direct

Již delší dobu vždy před Directem nemám raději moc veliká očekávání, protože se nejednou stalo, že jsem byl hořce zklamán. To se ale dámy a pánové nestalo. Ba naopak se ze mě z ospalého člověka v jednu hodinu ráno stal hráč dychtící po nějakých dalších informacích kolem oznámených her. První tou velkou a mému srdci velmi blízkou je Luigi’s Mansion, který se na Switch dostane jako už třetí díl ze série. Datum nebyl přesněji oznámen, dozvěděli jsme se jen rok 2019. To znamená, že to klidně může být na jaře, ale i v zimě.

Dále jsme se dozvěděli něco o připravovaných hrách na 3DS a informace o Online službě, které de facto už každé znal. Hry jako Diablo 3 nebo Civilization 6 byly už prozrazeny před Directem, což je trochu škoda, protože by to ještě více umocnilo zážitek z celé prezentace. Nicméně jsme se dále dozvěděli, že Game Freak nám zřejmě ještě před novými RPG Pokémony naservíruje hru Town. Další zajímavost a pro mě i radost značilo to, že na Switch postupně přijde několik dílů série Final Fantasy. No což, řekl jsem si, těším se. Na závěr nám Nintendo ale řádně pocuchalo nervy, když nám ukázal krásný záběr ze světa Animal Crossing, jen aby nás informoval o nové postavě, která přibude do Super Smash Bros Ultimate. Sakra zas ten Smash Bros., když tu najednou na place Tom Nook a celou akci zachránil. Ano, Animal Crossing zamíří v roce 2019 na konzole Switch. Doufejme tedy, že číslo 2019 neznačilo něco jiného než vydání.

O kompletním výčtu všech novinek jsme na našich stránkách již psali. Konkrétně tady v tomto článku.

Assassin’s Creed Odyssey přijde na Nintendo Switch

Ano i ne – jak to teda je? Během Nintendo Directu byla japonská verze této akce trochu jiná, než jsme měli my a tak jim naservírovala novinku ze série Assassin’s Creed se jménem Odyssey. Jenže aby věci nebyly tak růžové, jak zprvu vypadaly, tak se tento díl podívá na Switch jen v Japonsku a ještě k tomu přes cloud. To znamená, že hra půjde ze vzdáleného počítače a bude se streamovat na Switch, ale bude stále omezena rychlostí připojení. Takže to zase až tak veliká výhra není. Podobně tak už v Japonsku vyšla hra Resident Evil 7. V redakci jsme si ale říkali, že pro ty, co ještě nehráli Assassin’s Creed 3, by nebylo marné v podobě remasteru přinést i na Switch. Já osobně bych si to zahrál klidně ještě jednou. Informace jsem čerpal zde.

NES hry na Switchi poběží týden bez připojení na internet

S tím, že přijde služba Online na Nintendo Switch a přinese s sebou i tituly ze staré konzole NES už nějakou dobu víme. Budeme ale muset vždy, když si nějakou budeme chtít zahrát, být připojeni na internet? Odpověď zní ne. Pokud si budeme chtít zahrát jednu z 20 her, tak ji můžeme hrát nejdéle sedm dní bez připojení na internet. Po té to po nás ale připojení bude chtít. To abychom nezapomněli, že je to součástí Online služby. Celý článek ohledně tohoto tématu naleznete tady.

Tak a tím jsme se dostali na konec naší pravidelné rubriky. Na další se můžete těšit zase za týden. Doufejme, že nebude o nic méně zajímavější týden, než byl tento.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Related Posts
Total
0
Share