Týden za námi #7. Apríl a opice

Ani jsme se nenadáli a jsme na konci dalšího týdne. Jeho začátek se ještě trochu nesl ve znamení doznívajících aprílových vtípků, v dalších dnech už bylo vše při starém. Množství novinek a recenzí bylo tak akorát, že se je dalo v klidu sledovat. Pojďme se mrknout na pár těch nejzajímavějších.

Rozstřílejte nácky na maděru!

Že se Wolfenstein II: The New Colossus dočká portu i na Switch už víme nějakou dobu, podle původních plánů už jsme měli dávno osvobodit svět, nicméně odklady se nevyhýbají ničemu a nyní je přibližné datum letošní podzim. Tudíž sem tam uvolní nějaké info, například potvrzené míření pohybem (nepovinné), které bylo už v DOOMu – mělo by se jednat o úplně stejný zážitek, kterého bychom se měli dočkat hned při vydání hry a nikoliv až v patchi za nějaký čas. Dále bylo zveřejněno i několik videí, ve kterých je srovnávána grafika s ostatními konzolemi – Xbox One a PS4. Zveřejněno bylo i necelých 19 minut gameplaye, takže nám zbývá už pouze trpělivě vyčkávat.

Masochismus v lepším kabátku

Sérii Dark Souls asi netřeba představovat. Kdyby přeci jen někdo nevěděl, jedná se o akční RPG ze třetí osoby, ve kterém (překvapivě) objevujete svět s různými nástrahami, a právě tyto jsou důvodem velice častých opakování úseků hry. Souboje s bossy jsou zase příčinou náhlých výkyvů k lepšímu v prodejích herních periferií. Remasterovaná edice prvního dílu se na Switch podívá 25. května dle vyjádření jejího vydavatele Bandai Namco. Pravděpodobně v souvislosti s tímto byly uvolněny další záběry ze hry (1, 2) – na rozdíl od Wolfa ale z offscreenu.

Hu hu, eek eek!

Série Super Mario a The Legend of Zelda již své zástupce na Switch mají. 4. května se dočkají i fanoušci Donkey Konga v remaku z Wii U – Donkey Kong Country: Tropical Freeze. Jelikož je to prakticky za dveřmi, na povrch se dostává spousta informací. Například, že obchod bude mít na starost někdo jiný, než Funky Kong, za kterého bude možné hrát. Dále velikost dat, kterou si DK bude nárokovat na vaší konzoli – 6,6 GB. Oproti původní verzi se jedná o značný rozdíl, ta totiž zabírala poctivých 11,4 GB. V současné době je již možné si hru předobjednat přes eShop – pokud tak učiníte, data se vám klasicky stáhnou a hra odemkne v půlnoc dne vydání. Do té doby je zde například gameplay nebo příslib, že si na našem webu budete moci přečíst recenzi.

Šíleně spravedlivý parní punk

O střílečce z pohledu třetí osoby Crazy Justice jsme naposledy slyšeli někdy na začátku roku. Jedná se o převážně multiplayerový kousek s prvky steampunku, ve kterém má hrát roli i zničitelné prostředí (že by napodobení Worms?). Teď se vynořilo dalších pár informací. Předně to byl zase gameplay (ale krátký). Dále že budete mít 20 hrdinů, každý s unikátním stromem schopností, možnost hrát až s 99 hráči napříč platformami. Pokud byste měli zájem o více informací (nebo si hru dokonce předobjednat), můžete využít stránky s kampaní fig.co, kde je krom předobjednávky i spousta materiálu. Dle vydavatele by její velikost neměla překročit 10 GB. Hra by měla vyjít ve druhé polovině druhého čtvrtletí.

Apríl!

Prvního dubna byla sice neděle, ale myslím si, že ničemu nevadí, pokud si tento den připomeneme ně+kolika drobnými žertíky, které jste mohli vidět na internetu nebo i ve hrách. Tak například Pokémon GO změnili grafiku pokémonů na 8bitovou klasiku s tvrzením, že „je ještě lepší, má více detailů a lepší rozlišení“. Na Nintendo Life si pro změnu zafantazírovali s Nintendo Labo – video (v angličtině bez titulků). U nás můžete všechny aprílové vtípky dohledat pod štítkem „Apríl“. Ne úplně aprílově tvářící se příspěvek napsal jARYkURY o nástupci 3DS – zde se pár fanoušků přiznalo, že mu to zbaštili i s navijákem. MatyTheRed pro změnu pustil fantazii ze řetězu a nabídl český překlad pokémonů z první série. No a svým způsobem byl celý náš web jeden velký apríl.

Týden na NBase

Začali jsme recenzí „marketingové tlačenky“ Detective Pikachu. Jak jsem psal v recenzi, úplně špatné to nebylo, nicméně k dokonalosti mu ještě chybí. Yesbook nám přinesl trochu obsáhlejší novinku o pokračování jeho oblíbené hry Dragon Quest Builders 2. O co šlo v prvním dílu si můžete přečíst v jeho recenzi. Ze světa pokémonů jsme psali ještě o českém dabingu celkově 20. série, Sun & Moon. No a přestože se jako herní recenzenti se dostaneme k různým kouskům, většinou máme štěstí na minimálně průměrné tituly, až se to někomu zdá podezřelé, že dáváme málo špatných hodnocení. Nicméně Bramatton měl výjimku, Flip Wars. Podle něj má myšlenka hry dobrý potenciál, jen špatně využitý.

Pro tento týden je to ode mě vše, ať se vám daří v následujícím týdnu a snad se opět setkáme i ten příští.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Related Posts
Total
0
Share