Vánoční rádce #6: Multiplayerové hry pro Nintendo Switch

Pokud patříte k těm, kteří vánoční dárky nechávají na poslední chvíli a nevíte si rady, co svým blízkým pořídit, pokusíme se vám v této sérii přinést rady a nápady, co by tak mohlo hráčům a hráčkám udělat radost. Po výběru konzole, příslušenství, her s Mariem, akčních a RPG her a rodinných her se podíváme na zoubek multiplayerovým hrám.

Dnes multiplayer najdeme v ohromném množství her, ne vždy jde ale o nějak důležitou nebo dokonce dobrou část. V tomto výběru se budeme věnovat hrám, kde je multiplayer jednou z těch velmi důležitých složek nebo dokonce tou jedinou. A jak už je u tohoto rádce zvykem, všechny hry na seznamu jdou v našich končinách koupit v krabicovém vydání (v době psaní). Rádi bychom však upozornili, že pro hraní drtivé většiny těchto her online je potřeba předplatné Nintendo Switch Online a že by se do tohoto seznamu daly zařadit i některé hry z předchozích dílů.

Splatoon 2

Není žádným překvapením, že mezi TOP multiplayerové střílečky na Nintendo platformu je first-party titul. Splatoon 2 je pokračování vynikající jedničky z Wii U, kde po sobě vyvinuté olihně střílí barvami a v základním módu se snaží přebarvit co nejvíc plochy barvou svého týmu. Zní to šíleně, ale o to větší zábava to může být, nemluvě o nápaditém arzenálu zbraní – kromě “pistolí” tu najdeme třeba i válečky na barvu, štětce nebo dokonce kyblíky. Nechybí online multiplayer s PvP i coop módy, lokální bezdrátový pro až 8 hráčů a také podařená single player kampaň s ještě lepším DLC Octo Expansion.

Cena: 1499 Kč (59 €)

Rocket League

Jméno Panic Button znáte? Jde o studio, které pracovalo na velmi kvalitních Switch portech – na kontě mají např. DOOMa, druhého Wolfensteina, Torchlight II… a Rocket League. Jde o kombinaci závodní a sportovní hry. Základem je fotbal, tedy dostat míč do soupeřovy brány a ubránit tu svou. Ale nehrajete za jednotlivé hráče, nýbrž ovládáte malé autíčko, které může skákat nebo využívat turbo. Módů je tu více než dost a potěší i podpora pro crossplay. V Českých obchodech zbývá jen posledních pár kousků, doporučujeme tedy s koupí pospíšit.

Cena: 999 Kč (39 €)

Overwatch

“Svět potřebuje hrdiny!” hlásá motto populární střílečky od Blizzard Entertainment. V ní neexistují jednotlivé třídy ani customizace vybavení – místo toho hrajete obvykle 6v6 zápasy za jednoho z 31 hrdinů. Jak je u Blizzardu zvykem, dělí se na Tanky, kteří mají za úkol chránit ostatní, Supporty, kteří svůj tým léčí či posilují a Damage, kteří mají nejsilnější útoky. Jde zkrátka o vynikající záležitost u které se dá strávit spoustu času díky množství map, módů, přibývajícímu obsahu a eventům. Kutily bude zajímat Overwatch Workshop, kde si mohou vytvořit vlastní módy, které se někdy drasticky liší od původní hry. Tímto nástrojem byl vytvořen i např. klon populárního Flappy Birda či režim “Floor is lava”. Při koupi krabicového vydání sice dostanete pouze kód v krabičce, ovšem spolu s kódem na tři měsíce předplatného Nintendo Switch Online.

Cena: 999 Kč (39 €)

Diablo III: The Eternal Collection

U Blizzardu zůstaneme ještě na chvíli – rok před Overwatch na Switch vyšel i port třetího Diabla. Jde o specifický druh akčních RPG, kterým s právě kvůli prvnímu dílu začalo přezdívat “Diablovka”. V pohledu shora se chopíte vlastního hrdiny, kterého si můžete přizpůsobit a vydáte se likvidovat hordy nepřátel abyste zachránili svět. Návrat tu zažívají známé postavy z předchozích dílů a protože jde o kompletní vydání, zahrajete si i všechna DLC. Obsahu tu najdete dost na hodiny hraní v partě až 4 lidí a to online, na jedné konzoli nebo pomocí bezdrátového lokálního multiplayeru.

Cena: 999 Kč (39 €)

Tetris 99

Základní Tetris 99 je sice zdarma, ale jde hrát pouze s Nintendo Switch Online. Fyzické vydání má jednu velikou výhodu. Obsahuje obě placená DLC a navíc i rok předplatného umíněných Online služeb. O co tedy ve hře jde? O klasický Tetris s variacemi. Základní mód je totiž tak trochu Tetris Battle Royale – rychlým postupem v základním Tetrisu znesnadňujete hru ostatním 98 hráčům, které musíte porazit. DLC přidávají další módy, která jdou hrát i offline.

Cena: 749 Kč (29 €)

Overcooked

Hra o zběsilém vaření při vydání na Switch uchvátila redakci a nejinak tomu bylo i u vydání dvojky a jejích několika rozšíření. Ano, můžete hrát i sami a přepínat mezi dvěma kuchaři, ale to zdaleka není taková zábava jako hrát ve čtyřech. Jednička podporuje pouze multiplayer na jedné konzoli, dvojka jde hrát i online. V některých českých obchodech se dá natrefit i na balení obou dílů dohromady, což už za to opravdu stojí.

Cena: 999 Kč (39 €)

Crash Team Racing/Team Sonic Racing

Žánr Kart Racing málokdy bývá pouze pro jednoho. Kromě Mario Kartu má Switch k dispozici ještě nové závody se Sonicem, které jsou skvělé hlavně díky podpoře týmové hry (obvykle vyhrává nejlépe spolupracující tým). Nedávno vyšel také remaster oblíbených závodů vakojezevce Crashe. Crash Team Racing sice ani ve své době do žánru nic nového nepřinesl, ale hra byla skvěle vyladěná a stala se tak historicky asi jediným opravdu silným konkurentem pro zmíněný Mario Kart. Užijí si ho zejména nostalgici.

Cena: 799 Kč (32 €)

Cena: 899 Kč (35€)

Trine

V sérii Trine se chopíme tří sympatických hrdinů (multiplayer tedy až pro 3 hráče, čtyřka přidává možnosti až pro 4 hráče) a budeme se snažit řešit logické hádanky. To vše provází výborný příběh, fantasy svět s opravdu magickými vizuály, úžasná hudba a špetka humoru. V krabičce se dá koupit jak nejnovější 4. díl tak kolekce obsahující kromě čtyřky na cartridgi i kódy na stažení prvního, druhého a třetího dílu.

Cena: 849 Kč (33 €) za čtyřku, 1199 Kč (47 €) za kolekci

Bonus: Sportovní hry

Sportovní simulace jsou velmi známé, proto se jim nebudeme věnovat až tak do detailu. Na Switch je z těch od EA dostupná pouze FIFA (18, 19 a 20). Nabídka vydavatelství 2K je trochu velkorysejší – k dispozici je např. wrestlingová série WWE, basketballová NBA 2K či NBA 2K Playgrounds. Ceny obvykle začínají na tisícovce korun (39 €).


Upozornění: Uvedené ceny jsou pouze orientační. Cenová nabídka se může u jednotlivých obchodů lišit.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Related Posts
Total
0
Share